Tijd: 14.30
Locatie :Workshop Room 1 de Hallen
Wijn-oester pairings zijn op veel wijnkaarten voorspelbaar. Veelal wordt op safe gespeeld met usual suspects als picpoul, chablis, muscadet of natuurlijk champagne. Daar is niets mis mee, maar wie eenmaal de juiste natuurwijn met oesters heeft geproefd, begrijpt het potentieel. Het smaakprofiel van een oester is ziltig, met impressies bloemen en noten en soms een zoetje. Dat leent zich ook prima voor verrassende witte natuurwijnen, licht oranje wijnen en zelfs sommige rode wijnen. NWFA presenteert drie verrassende combinaties. Proef en oordeel.
Oyster Pairing With Natural Wine
Wine-oyster pairings are often predictable on many wine lists, typically sticking to reliable choices like Picpoul, Chablis, Muscadet, or Champagne. There’s nothing wrong with these classics, but those who have tried the right natural wine with oysters understand their untapped potential.
With a briny flavor profile, floral and nutty notes, and sometimes a hint of sweetness, oysters pair beautifully with unexpected options – such as select natural whites, light orange wines, and even certain reds. NWFA presents three unique and surprising pairings.