Tijd: 14.30
Locatie :Room 2 de Hallen
Officieel zijn het witte wijnen, want gemaakt van witte druiven. De vinificatie lijkt op die van veel rode wijnen, want het sap blijft lang in contact met de schil. En qua uiterlijk zijn ze oranje- of amberkleurig. Onderling zijn er veel stijl- en smaakverschillen. Qua druivenrassen en herkomst, maar ook qua productie. Heeft de wijn houtrijping gehad, of is hij in traditionele amfora gemaakt? En heeft het sap één dag contact gehad met de schillen, of bijvoorbeeld zes maanden? We proeven een aantal interessante, uiteenlopende voorbeelden. Presentatie: Simon Woolf.
Orange wines – by Simon Woolf
Officially, these are white wines, made from white grapes. However, their vinification process resembles that of many red wines, with extended skin contact, giving them a distinctive orange or amber hue. They vary widely in style and taste, influenced by grape variety, origin, and production methods. Was the wine aged in wood, or crafted in a traditional amphora? Did the juice spend one day on the skins, or six months? We’ll taste a selection of intriguing and diverse examples, presented by Simon Woolf.